Werkplek Waarom kiezen zoveel automerken voor deze Nederlandse bedrijfsdeur?

Waarom kiezen zoveel automerken voor deze Nederlandse bedrijfsdeur?

Waarom kiezen zoveel automerken voor deze Nederlandse bedrijfsdeur? post thumbnail image

McLaren, Ferrari, Porsche, Bugatti, maar ook Audi, Volvo, Peugeot en Volkswagen. Niet de minste automerken kozen in het verleden voor een bedrijfsdeur uit Nederland. Zowel lokale dealers van Bahrein tot Apeldoorn  alsook productielocaties in Engeland en Italie zijn in de afgelopen jaren uitgerust met dit type deur. Maar waarom kiezen deze gerenommeerde merken voor deze Nederlandse deur? En over welke deur hebben we het eigenlijk?

Laten we beginnen met de laatste vraag. We hebben het hier over de Compact vouwdeur van Rolflex. Dit is een unieke ruimtebesparende bedrijfsdeur die bestaat uit geïsoleerde panelen die zich boven de deuropening opvouwen. Aangezien Rolflex de uitvinder en enige producent van deze deur is, is er op het gebied van ruimtebesparende bedrijfsdeuren eigenlijk geen alternatief.

Wat is er zo speciaal aan deze bedrijfsdeur?

De meest voorkomende bedrijfsdeuren zijn deuren waarbij de hele deur via rails langs het plafond weg rolt. Het grootste nadeel van deze traditionele deur is dat er altijd rails nodig zijn, die plaats innemen. In een autoshowroom waar de eigenaar streeft naar een luxe uitstraling, kan dit erg ontsierend werken. De Compact vouwdeur heeft als enige isolerende sectionaaldeur  geen rails aan het plafond en kan daarom mooi worden weggewerkt. Of de deur nu een werkplaats, presentatieruimte of showroom afsluit, de deur sluit naadloos aan op de omgeving. 

Waar wordt de deur toegepast?

We zien de Compact vouwdeur veel terug in de in autoshowrooms. Vanzelfsprekend wordt de deur als buitendeur ingezet, maar steeds meer zien we hem ook terug in presentatieruimtes. Dit zijn vaak wat kleinere ruimtes waar de klant zijn of haar nieuwe auto voor het eerst kan bewonderen. In deze strakke ruimtes komt de Compact vouwdeur goed tot zijn recht. Met glazen of semitransparante panelen voor een natuurlijke lichtinval en alle onderdelen mooi weggewerkt in het plafond gaat alle aandacht uit naar datgene waar de klant voor komt: de auto. In een groot aantal Audi en Volkswagen garages in Duitsland, Spanje, Nederland en Frankrijk wordt de Compact vouwdeur op deze manier ingezet.

Niet alleen in de showroom, maar zelfs ook op productielocaties is presentatie belangrijk. Zeker bij de luxe automerken. Hier is de combinatie van praktische toepasbaarheid en een mooie afwerking doorslaggevend. Om die redenen koos McLaren voor haar prestigieuze Technology Center op meerdere plekken in het pand voor de Compact vouwdeur. Zo worden in de productielijn meerdere ruimtes binnen in het pand afgesloten met deze deur, maar ook de buitendeuren zijn van dit type. Ook Bugatti en Ferrari gebruiken op hun productielocaties de Compact vouwdeuren.

Bent u benieuwd naar bovengenoemde projecten? En de unieke eigenschappen van deze Compact vouwdeur? Kijk dan eens op www.rolflex.nl

Related Post