B2B,Tips Tips om de onderhoudsbeheer strategie te verbeteren

Tips om de onderhoudsbeheer strategie te verbeteren

Tips om de onderhoudsbeheer strategie te verbeteren post thumbnail image

Onderhoud is een van de belangrijkste activiteiten voor bedrijven omdat het cruciaal is om activa in goede staat te houden. Er moet echter een goede manier zijn om dit onderhoud bij te houden. Om het onderhoud gepland en geoptimaliseerd te houden, wordt vaak een onderhoudsbeheer strategie gebruikt. Hieronder laten we je zien waar je aan moet denken als je die gaat opzetten.

Investeer in onderhoudssoftware

Voor een effectieve onderhoudsmanagement strategie is investeren in ‘asset management software’ essentieel. Het is op verschillende manieren zeer gunstig voor een bedrijf. Het houdt het onderhoud bij en waarschuwt je wanneer er onderhoud moet worden uitgevoerd. Het houdt de manager dus vrij voor andere activiteiten.

Dit type software accentueert preventief onderhoud en helpt bij het verlagen van onderhoudskosten, omdat het onderhoud op tijd wordt gedaan. Omdat software voor activabeheer geautomatiseerd is, houdt het de onderhoudsgeschiedenis van activa bij. Bovendien speelt deze software een cruciale rol bij het verbeteren van de prestaties van activa, het verhogen van de productiviteit en vooral bij het bijhouden van de levenscyclus van activa.

Dergelijke software biedt gedetailleerde rapporten die helpen bij het nemen van een beslissing op basis van feiten en cijfers, niet op basis van aannames. Vermogensbeheer Rapporten kunnen fouten en vergissingen aan het licht brengen en je kunt ze eenvoudig en op tijd aanpakken. Bovendien kunnen managers gegevens analyseren en kunnen onderhouds patronen worden geïdentificeerd die je helpen om dienovereenkomstig te plannen. Met deze software heb je een volledige lijst van elk activum en uitrusting in je bedrijf. 

Lijst met activa en uitrusting bijhouden

Het bijhouden van een activa lijst is belangrijk voor het bedrijf. Het laat je weten hoeveel activa er in de organisatie zijn en het belangrijkste is dat je het onderhoud voor elk activum dienovereenkomstig kunt plannen. Je kunt ook weten waar activa zich bevinden. Hiermee kun je een effectieve planning maken voor onderhoud. Bovendien kun je het onderhoud plannen volgens de prioriteit van het activum.

Benadruk preventief onderhoud

Preventief onderhoud is niet alleen belangrijk voor bedrijfsmiddelen en apparatuur, maar ook voor organisaties. Het laat je de huidige staat van het activum weten en het belangrijkste is dat het plotselinge uitval van het activum voorkomt. Het falen van activa leidt tot teleurstelling bij klanten en verlies van bedrijfsopbrengsten.

Maak een checklist voor elke onderhoudswerk opdracht

Onderhoudstechnici hebben zoveel taken in handen dat ze de basisactiviteiten vergeten. Daarom is het belangrijk om per activum een checklist bij te houden. Op deze manier weten technici niet alleen welke specifieke activiteiten ze moeten doen, maar vergeten ze ook de gebruikelijke activiteiten niet. Omdat elk onderhoud iets specifieks heeft, kan de checklist worden aangepast aan de behoefte. Een checklist kan helpen om je onderhoudsteam georganiseerd te houden.

Een checklist helpt organisaties ook door ervoor te zorgen dat ze geen enkele stap in het bedrijfsproces overslaan. Het kan eenvoudig worden gebruikt om alle taken bij te houden. Een checklist resulteert in verbeterde productiviteit omdat er geen taken worden vergeten.

Onderhoud bijhouden

Als er veel assets zijn, wordt het hectisch om het onderhoud bij te houden. Wanneer onderhoud niet op tijd wordt uitgevoerd aan activa, leidt dit tot verminderde prestaties van activa, niet alleen dat, het ook kan leiden tot uitval van activa. Als onderhoud niet gepland is, kan dit ook het budget overschrijden. Om deze problemen te voorkomen, moet je het onderhoud bijhouden. Wanneer je onderhoudsgegevens bijhoudt, kun je de onderhouds routine afstemmen en de uitvaltijd verminderen.

Related Post