Werkplek Optimaliseer je opslagruimte met een draagarmstelling

Optimaliseer je opslagruimte met een draagarmstelling

Optimaliseer je opslagruimte met een draagarmstelling post thumbnail image

Voor veel bedrijven is het opslaan van goederen een belangrijk onderdeel van hun bedrijfsvoering. Of het nu gaat om grondstoffen, halffabricaten of eindproducten, het is van groot belang om deze op een veilige en efficiënte manier op te slaan. Een draagarmstelling is een type magazijnstelling dat uitstekend geschikt is voor bedrijven die werken met lange, zware en onhandelbare goederen. We leggen hieronder uit wat een draagarmstelling is, wat de voordelen zijn en waarom het slim is voor bedrijven om gebruik te maken van deze opslagoplossing.

Hoe ziet een draagarmstelling eruit?

Een draagarmstelling is een type magazijnstelling waarbij de goederen worden opgeslagen op horizontale armen die aan verticale staanders zijn bevestigd. De armen zijn verstelbaar en kunnen aangepast worden aan de lengte en breedte van de goederen die opgeslagen moeten worden. Doordat er geen liggers tussen de staanders geplaatst zijn, is het mogelijk om lange goederen op te slaan die anders niet in een reguliere magazijnstelling passen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan houten planken, buizen, profielen of metalen platen.

Voordelen van een draagarmstelling

Een draagarmstelling biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere magazijnstellingen:

Efficiënte opslag van lange goederen

Een draagarmstelling biedt de mogelijkheid om lange goederen op te slaan die anders niet in een reguliere magazijnstelling passen. Hierdoor wordt de opslagcapaciteit optimaal benut en kan er meer opgeslagen worden op dezelfde oppervlakte.

Flexibele inrichting

Doordat de armen van de draagarmstelling verstelbaar zijn, kan de stelling eenvoudig aangepast worden aan de afmetingen van de goederen die opgeslagen moeten worden. Hierdoor kan de stelling flexibel ingedeeld worden en kan er efficiënter gewerkt worden.

Veilige opslag

Een draagarmstelling is ontworpen om zware en lange goederen veilig op te slaan. De armen zijn voorzien van stoppers die voorkomen dat de goederen verschuiven of van de stelling vallen. Bovendien is de stelling zelf ook stabiel en stevig gebouwd, wat zorgt voor een veilige opslag van de goederen.

Makkelijk toegankelijk

Doordat er geen liggers tussen de staanders geplaatst zijn, is de draagarmstelling makkelijk toegankelijk. Hierdoor kunnen de goederen snel en eenvoudig geladen en gelost worden.

Waarom een draagarmstelling slim is voor bedrijven

Een draagarmstelling is een slimme keuze voor bedrijven die werken met lange, zware en onhandelbare goederen. Door gebruik te maken van een draagarmstelling wordt de opslagcapaciteit optimaal benut en kan er efficiënter gewerkt worden. Hierdoor kan een bedrijf kosten besparen op opslagruimte en logistieke processen.

Bovendien kan een draagarmstelling ook bijdragen aan een veiligere werkomgeving. Doordat de goederen veilig opgeslagen worden, wordt de kans op ongelukken en schade verminderd. Dit kan weer bijdragen aan een hogere productiviteit en minder kosten voor reparatie en vervanging van beschadigde goederen.

Een draagarmstelling is ook geschikt voor bedrijven die te maken hebben met seizoensgebonden producten of wisselende voorraden. Doordat de stelling flexibel is in te richten, kan deze snel aangepast worden aan veranderende omstandigheden.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een draagarmstelling?

Bij het kiezen van een draagarmstelling zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om de draagkracht van de stelling te bepalen. Dit is afhankelijk van de gewichten en afmetingen van de goederen die opgeslagen worden. Zorg er dus voor dat de stelling voldoet aan de benodigde draagkracht.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de hoogte van de stelling en de beschikbare ruimte in het magazijn. Een te hoge stelling kan leiden tot instabiliteit en veiligheidsrisico’s. Zorg er dus voor dat de stelling aangepast is aan de hoogte van het magazijn en de beschikbare ruimte.

Ook de kwaliteit van de stelling is van belang. Kies voor een stelling van hoogwaardige kwaliteit die voldoet aan de veiligheidsnormen en geschikt is voor de gewenste toepassing. Goedkoop kan uiteindelijk duurkoop blijken als de stelling niet veilig en betrouwbaar blijkt te zijn.

Related Post