Zakelijk auto Een auto zakelijk-, of juist privé leasen?

Een auto zakelijk-, of juist privé leasen?

Een auto zakelijk-, of juist privé leasen? post thumbnail image

Een auto leasen kun je zowel zakelijk als privé leasen. Het verschil hiertussen is hoofdzakelijk fiscaal technisch. Dit wil zeggen als je de auto voor meer dan vijfhonderd kilometer per jaar de zakelijke lease auto ook privé gebruikt, de belastingdienst de lease auto ook als inkomen ziet je je daar dus belasting over dient te betalen. 

Private leasen gaat anders in zijn werk. Je leaset een auto voor een vast bedrag dat je maandelijks betaald zonder dat een bedrijf hier tussen komt. Voor de overheid geldt de auto als jouw eigen auto en niet als inkomen omdat de auto op jouw naam wordt geregistreerd. Het voordeel hiervan is dus dat je de waarde van de auto niet bij je eigen inkomen hoeft op te tellen. Je betaald dus in plaats van  inkomstenbelasting gewoon wegenbelasting. 

De overeenstemming en verschillen tussen private leasen en zakelijk leasen

De overeenstemmingen zijn dat je:

  • Een vast bedrag per maand betaald
  • Er is vervangend vervoer als er iets met de auto gebeurt
  • Pechhulp door heel Nederland
  • Onderhoud & verzekering

De verschillen zijn dat je bij zakelijk leasen hier nog rekening mee dient te houden:

  • Het budget dat is opgegeven door de zaak
  • Vaak moet je je ritten registreren en ook lang niet altijd mag je privé met de auto rijden
  • De bijtelling
  • De auto staat niet op jouw naam maar op naam van het bedrijf

Wat voor auto zou je kunnen leasen?

Wat betreft het leasen van een auto zijn er natuurlijk vele opties, je kunt bijvoorbeeld een Alfa Romeo private leasen. Als je op zoek bent naar een ruim model van Alfa Romeo met genoeg kofferbak ruimte dan is de Alfa Romeo Giulia een goede optie. Ben je op zoek naar een sportieve auto dan is de Alfa Romeo Stelvio aan te raden, wat prettig is, is dat deze auto wat betreft algemene veiligheid ook nog eens maximaal scoort!

Private lease, dat kan via autowinkel!

Via autowinkel kun je een Alfa Romeo private leasen. Je kunt zelf het gewenste model en de uitvoering uitkiezen. Je kunt kiezen uit drie pakketten, budget als je voordelig wil rijden maar wel met een hoger eigen risico. Smart, dit is een fijn pakket als je balans wil tussen flexibiliteit, zekerheid en de juiste prijs. Als laatste heb je Top, dit is voor als je alles tot in de puntjes geregeld wil hebben en niet voor verrassingen wil komen te staan. Voor meer informatie kun je terecht op de website van autowinkel!

Related Post